Valomainosten lyhyt oppimäärä

Kun mainitset valomainokset, meidän mielessämme pyörivät jo valaistut kirjaimet, valolaatikot, tilavat kirjaimet, valokankaat, neonputket… Yhden käsitteen alle mahtuu monia eri ratkaisuja, aina siitä, millainen tyyli ja materiaali sopivat parhaiten tiettyyn paikkaan, sekä siihen miten valoa suunnataan.

Vaikka tekniset vaatimukset saattavat joskus asettaa luovuudelle rajansa, mainosvalojen mahdollisuudet ovat äärettömän laajat. Mainosvalo voi olla suuri, kymmenien neliömetrien kokoinen pinta kaupunkiympäristössä tai pieni hienostunut merkki oven vieressä. Kokemus siitä, miten mainosvalo vaikuttaa eri korkeuksilla, miten se näkyy yöllä ja miltä se näyttää päivänvalossa, perustuu pitkään historiaamme.

Jana Antonova on yksi Ellingtonin ensimmäisistä työntekijöistä ja hän on tuonut valoa tiimiimme jo kahdeksan vuotta. Yhteensä Janalla on peräti 14 vuoden kokemus mainosvalaistuksesta, joten hän on epäilemättä yksi vahvimmista asiantuntijoista tällä alalla. Ei ole mitään, mitä Jana ei tietäisi mainosvalaistuksesta. Ja jos joku sattuisi keksimään jotain, mitä hän ei vielä tiedä, hän selvittää sen äärimmäisen perusteellisesti.

Mitä sinun tulisi tietää ja pitää mielessäsi ennen mainosvalon tilaamista?

Jana suosittelee: ”Kannattaa aina keskustella kanssamme ja kysyä, sillä Ellingtonilla on niin paljon kokemusta, että se vie aina alkuperäisestä ideasta mahtavaan lopputulokseen. Esteettisyys on tärkeää ja vaikka kaikki olisi sallittua, ei tarvitse käyttää jokaista kikkaa kerralla. Tärkeää on löytää sopivat materiaalit ja sävyt. Voimme tarjota teknistä tukea jo ennen suunnitelmien tekemistä, esimerkiksi hyvin pienille, erillisille logon osille ei välttämättä voi lisätä valaistusta. Lisäksi on erilaisia ratkaisuja etu- ja takavalaistuksen sekä monien muiden teknisten näkökohtien suhteen, joita asiakas ei ehkä tiedä lainkaan, mutta me osaamme ottaa ne huomioon jo alusta alkaen.”

Haluatko tietää lisää valomainoksista? Ota yhteyttä täältä, tai laita viestiä eemeli.kiuru@ellington.fi, niin jutellaan lisää.


31.10.2023 • Ellington